onsdag 15. april 2009

Cyberverdenens makt

I dag er det mange som skriver om Regine i bloggen sin. Regine, denne tøffe, tapre, unge jenta som har sin livs tøffeste kamp. En kamp som det er uvisst om hun vinner. Jeg slutter meg til alle som sender sine varmeste tanker til henne.
Dette får meg til å tenke på hva denne "internetverdenen" fører med seg. Blogger og facebook er noe som opptar mange mennesker. For min egen del bruker jeg facebook og bloggen min til å nå andre mennesker, mange av dem ville jeg ikke nådd i min daglige hverdag. Ofte tenker jeg hvor flott det er, når jeg leser en lykkelig blogg, så flott at noen vil dele sin glede med meg og andre, for dem ukjente, mennesker. Så deilig det er å bare "få det ut".
Er det en trist blogg, så tenker jeg at det må være deilig å kunne dele det med andre uten at det forplikter. Det er opp til leseren om han/hun vil gjøre noe mere enn "bare" å lese (f.eks. legge til en kommentar). Det må også være godt å få alle de oppmuntringen som kommer, fra kjente og ukjente. Godt at det faktisk er noen som bryr seg om en.
Dette er noe av det positive med slike sider. Men, det er alltid et "men". En negativ side er de som ikke skjønner at de skader sin egen "sak" eller familie med det de legger ut på nett. Dette skjer bl.a. i noen barnevernssaker. Barnevernet uttaler seg ikke på slike nettsider (forståelig nok), og da belyses bare saken fra en side. Uansett hvor feil det offentlige tar, så kommer det aldri noe godt ut av å publisere en video av en episode der politi og barnevern henter et barn med tvang.
Det er også mange "hat-grupper", bl.a. på Facebook. Hvor utrolig trist er ikke denne uthengingen av enkeltpersoner eller grupper. Mange vet ikke en gang om disse gruppene, og har ingen sjanse til å forsvare seg.
Vel, cyberverden er her for å bli, men det er enda mange mennesker der ute som kunne trengt en grundig opplæring i bruken av den.

Bare noen tanker jeg har gjort meg i dag!

"Keep your face in the sun - then you won't see the shadows"

3 kommentarer:

Anonym sa...

Viktige ord Anita. Tror mange ikke tenker over hvor stor makt denne cyberverdenen har. Man kan faktisk gjøre mye skade eller mye godt med det man skriver på nettet.

Ha en flott kveld....

Klemmmer :)

Thea&Preben sa...

Et viktig tema du tar opp her ja.. her blir nettene lange, så vi er en del på nettet.. og det er nesten utrolig hva enkelte skriver og legger ut om hele livet sitt, så hele Norges befolkning har adgang til. Vi gjør jo på en måte det samme, men det mest private unngår vi selvsagt å skrive om!
Vi håper jo med tiden at bloggen kanskje kan være til hjelp for andre, vel og merke når vi er litt lengre ut i behandlingen og er en erfaring rikere. Nå er den litt preget av oppdateringer for familien og klaging, men det skal bli bedre:)
(håper forresten det ikke gjør noe at vi skriver her også.. som sagt blir dagene/nettene lange, så vi har ikke stort annet å gjøre:)

supermamma sa...

Cyberverden er STOR men allikevel så liten. Man må bruke skjønn og ikke stole blindt på alt og alle. Det er mye rart der ute.
Ha en super helg.
Merethe- kos og krøll